Заарештовані після мітингу в Москві скаржаться правозахисникам на погрози

Заарештовані після мітингу в Москві скаржаться правозахисникам на погрози

Укрінформ
Заарештовані після антикорупційного мітингу в Москві скаржаться на погрози на свою адресу з боку співробітників правоохоронних органів.

Як розповів "Новій газеті" член Громадської спостережної комісії Москви Дмитро Піскунов в четвер, 30 березня, розповіли про погрози демонстранти, які відбувають термін арешту в ізоляторі тимчасового утримання на Петрівці, пише DW.

За даними видання, відразу кілька людей поскаржилися на дії невідомого чоловіка. При цьому один із заарештованих вказав, що він носить звання майора. Цей чоловік, нібито, по черзі викликав учасників мітингу в кімнату, де розпитував їх про протести, про їх політичні погляди і вимагав надати доступ до їх профілів у соціальних мережах. За відмову говорити чоловік погрожував "знайти" в квартирі наркотики, повідомив один з активістів. За словами іншого, так званий майор заявив, що в разі небажання відповідати на питання проблеми виникнуть у брата затриманого.

Ще один затриманий розповів правозахисникам, що в його присутності представник влади "вдарив себе по щоці і пригрозив порушити справу за напад на співробітника правоохоронних органів, якщо той не викладе йому всю необхідну інформацію", пише видання. Більше десяти заарештованих після мітингів повідомили, що, перебуваючи в ізоляторі, підписали документ, із змістом якого їх не ознайомили.

Згідно з відомостями Дмитра Піскунова, в ізоляторі тимчасового утримання на Петрівці знаходиться більше 20 затриманих після мітингу в центрі Москви. Зазвичай в цьому ізоляторі утримуються затримані по кримінальних справах, тому умови утримання там гірше, ніж в інших спецприймачах міста, зазначає правозахисник.

У Москві, як і в інших 80 містах Росії, 26 березня пройшла акція проти корупції, яку московська влада відмовилися погодити. За даними правозахисників, понад 1000 чоловік були затримані. При цьому поліція багаторазово застосовувала насильство до учасників мирної акції протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-