Прем'єр Молдови вважає недоцільним підписання Меморандуму з ЄврАзЕС

Прем'єр Молдови вважає недоцільним підписання Меморандуму з ЄврАзЕС

Документ
Укрінформ
Уряд Республіки Молдова відкинув пропозицію президента Ігоря Додона щодо підписання Меморандуму про співпрацю з Євразійською Економічною комісією, і вважає цю ініціативу недоцільною.

Про це йдеться в листі прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа, адресованого президенту Ігорю Додону, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Підписання Меморандуму про співпрацю з Євразійським союзом, як і звернення про отримання нашою країною статусу спостерігача в цьому економічному співтоваристві, недоцільне, оскільки не принесе нашій країні ні економічних, ні політичних дивідендів», - йдеться в листі молдавського прем'єра.

Поряд з цим, в документі підкреслюється, що в даний час не існує жодних бар'єрів для співпраці Молдови з державами-членами Євразійського союзу, з якими підписано понад 400 двосторонніх торгово-економічних угод.

Нагадаємо: раніше президент Молдови Ігор Додон заявив про намір підписати на початку квітня Меморандум про співпрацю з Євразійським союзом, а також про надання Молдові статусу спостерігача в рамках ЄврАзЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-