США почали розслідування удару в Мосулі, де могли загинути сотні цивільних

США почали розслідування удару в Мосулі, де могли загинути сотні цивільних

Укрінформ
Військові США ініціювали розслідування у зв'язку з повідомленнями про можливу загибель від однієї до кількох сотень мирних мешканців у іракському місті Мосул від авіаудару коаліції, що в разі підтвердження може стати найбільшою втратою цивільних за історію кампанії.

Про це повідомляє USA Today.

"Американські військові проводять розслідування повідомлень про загибель понад 100 мирних мешканців внаслідок авіанальоту коаліції минулого тижня в Мосулі, де підтримувані США іракські сили безпеки звільняють місто від бойовиків "Ісламської держави", - зауважується в публікації.

Якщо ця інформація підтвердиться, це буде найбільшою кількістю жертв серед цивільних у період повітряної кампанії Міжнародної коаліції в Іраку і Сирії, яка триває вже понад два роки.

У суботу Коаліція підтвердила, що на прохання іракських сил безпеки 17 березня завдала авіаудару в районі Мосула, де, за повідомленнями, загинула велика кількість цивільних. У заяві коаліційних сил ідеться, що наразі оцінюється факт достовірності звітів про людськи втрати.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в житловому районі іракського міста Мосул у результаті сильного вибуху, за повідомленнями, загинули кількасот мирних жителів. Іракські рятувальні команди виявили десятки тіл у руїнах кількох будівель у районі Аль-Джадіда в західній частині Мосула. Британське видання The Telegraph повідомляє, що причиною цього міг бути авіаудар, завданий коаліцією, очолюваною США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-