На акції протесту у Мінську затримали більше сотні людей

На акції протесту у Мінську затримали більше сотні людей

Укрінформ
У столиці Білорусі після несанкціонованої вуличної акції протесту, організованої опозицією, затримали понад сотню людей.

Як зазначається, білоруські активісти попереджали про те, що планують продовжити серію акцій із вимогою скасування президентського декрету "про дармоїдство" в суботу, 25 березня, у День Волі - 99-ї річниці проголошення Білоруської Народної Республіки.

У центрі Мінська посилили заходи безпеки - на вулиці виїхали броньовані автомобілі і безліч автозаків. Співробітники ОМОНу затримали людей, які йшли до місця проведення акції.

Учасники акції зібралися у районі між станціями метро "Академія наук" і "Площа Якуба Коласа". За попередньою оцінкою представників ЗМІ, зібралося близько 500 людей.

За словами кореспондента ВВС у Мінську Тетяни Мельничук, місце збору біля Академії наук заблокували сили правопорядку. Не працювали найближчі станції метро, було перекрито рух у цьому районі. Люди почали збиратися на прилеглих вулицях. Вони йшли групами по тротуарах, підняли прапори і почали скандувати. Тоді ОМОН зі щитами і в масках почав їх затримувати.

Нині тротуарами ходить молодь. Вони вигукують гасла, співають пісень. Час від часу цих хлопців скручують і заштовхують у машини, поінформувала Мельничук.

"За моїми оцінками, затримали щонайменше півтори сотні людей, арешти тривають", - додала вона.

За словами журналістки, протестувальники скандували "Живе Бєларусь", "Ганьба!" і "Фашисти!". Дорогою до площі Якуба Колоса міліція виставила перед колоною учасників кордон зі щитами. Також колону заблокували з тилу, почалися затримання. Після того як було затримано кількох активістів, прохід колоні протестувальників відкрили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-