Трамп призначив чоловіка свого радника главою підрозділу в Мін'юст

Трамп призначив чоловіка свого радника главою підрозділу в Мін'юст

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вибрав Джорджа Конвея - чоловіка свого радника Кілліан Конвей - в якості глави цивільного підрозділу міністерства юстиції.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що саме цей підрозділ займається захистом у суді заборони на в'їзд до США громадян мусульманських країн.

Офіційних коментарів від мін'юсту та Білого дому не надходило. Сам Конвей відмовився коментувати це повідомлення.

Як повідомляв Укрінформ, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

6 березня Трамп підписав новий "міграційний" указ – замість призупиненого судом попереднього документа – який передбачає заборону видачі віз впродовж 90 днів громадянам шести країн з переважно мусульманським населенням. На відміну від попереднього розпорядження, громадяни Іраку не потрапили до нового списку обмежень, враховуючи провідну роль цієї країни в боротьбі з ІДІЛ. Крім того, діючі візи, видані раніше громадянам шести країн, залишаються чинними.

16 березня федеральний суддя штату Гаваї Деррік Уотсон задовольнив позов штату Гаваї з вимогою призупинити дію підписаного Трампом другого указу за кілька годин до того, як він мав би набути чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-