У Білорусі затримали трьох організаторів

У Білорусі затримали трьох організаторів "маршу недармоїдів"

Укрінформ
У Білорусі в неділю силовики затримали щонайменше трьох організаторів протестів проти податку на безробіття після того, як сотні людей вийшли на черговий раз проти так званого «декрету про дармоїдів».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Так, у місті Слонім був затриманий організатор протесту, активіст партії «Білоруський народний фронт» (БНФ) Віктор Марчик. Як передає Білоруська служба Радіо Свобода, Марчик повідомив, що перебуває у місцевому райвідділку. За його словами, поки незрозуміло, чи відпустять його чи затримають до суду", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що до початку запланованої акції у місті Барановичі було затримано двох організаторів протесту – активіста партії БНФ Миколу Чарнавуса та профспілкового лідера Григорія Грика. Грик був затриманий, коли вийшов зі своєї квартири в першій половині дня, а Чарнавуса затримали на ринку, звідки його відвезли у відділок нібито у якості свідка в кримінальній справі.

Влада Білорусі з 1 березня затримала понад 150 людей по всій країні, десяткам із них було призначено арешт на 15 діб. Причому силовики зазвичай не втручаються у самі акції протесту, більшість затримань проходять до або після демонстрацій, зазначає Радіо Свобода.

Через «податок на дармоїдство» в Білорусі з лютого проходять масові акції протесту і це попри те, що 9 березня президент Олександр Лукашенко оголосив, що податок не стягуватимуть до 2018 року. Згідно з новим законом, кожен офіційно непрацюючий громадянин країни повинен заплатити в бюджет близько 200 євро в рік. Протестувальники мають намір домагатися повного скасування збору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-