Молдавани, які працюють за кордоном, пояснили, чому вже не повернуться

Молдавани, які працюють за кордоном, пояснили, чому вже не повернуться

Опитування
Укрінформ
Більше половини громадян Молдови (57%), які працюють у різних країнах Європи, не хочуть більше повернутися на Батьківщину.

Такими є дані першого соціологічного опитування, проведеного молдавською компанією IMAS серед представників молдавської зарубіжної діаспори, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У рамках першого в історії країни соціологічного опитування, проведеного серед представників молдавської діаспори, нас цікавила, перш за все, думка наших громадян про події, що відбуваються в країні економічних, соціальних і політичних змін. Більшість учасників опитування (57%) заявили, що задоволені своїми заробітками і не планують повернутися назад до Молдови», - заявив керівник компанії IMAS Дору Петруци.

Згідно з оприлюдненими даними, половина працюючих за межами країни громадян (50%) вважають основною проблемою Молдови корупцію, близько 30% респондентів – відсутність робочих місць, і лише кожен п'ятий представник діаспори вважає, що проблема країни полягає в низьких зарплатах.

Оприлюднено також дані про заробітки представників діаспори: близько 39% молдаван заробляють до тисячі євро в місяць, третина представників діаспори – від тисячі до двох тисяч, а 15% - більше двох тисяч євро.

Опитування проводилося на початку березня п. р., похибка становить плюс-мінус 4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-