Розслідування Конгресу не підтвердило звинувачень Трампа щодо стеження за ним

Розслідування Конгресу не підтвердило звинувачень Трампа щодо стеження за ним

Укрінформ
Розслідування в кількох комітетах Конгресу США не знайшло доказів на підтримку звинувачень Дональда Трампа на адресу попереднього президента Барака Обами, що той начебто розпорядився стежити за передвиборчим офісом Трампа в Нью-Йорку.

Про це заявив під час прес-брифінгу в четвер спікер Палати представників Конгресу США Пол Райан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не бачили жодних доказів цьому", - відповів Райан на запитання, чи вважає він правдивими заяви президента Трампа щодо прослуховування його офісу за наказом Обами.

Райан уточнив, що розвідувальні комітети "дісталися самого дна" в розслідуванні. "Такого прослуховування телефонних розмов не було", - підсумував Райан.

Того ж дня із заявами виступило керівництво Комітету з питань розвідки американського Сенату.

"На основі наявної у нас інформації, ми не побачили жодних ознак того, що Trump Tower була предметом спостереження з боку будь-якого агентства уряду Сполучених Штатів до або після дня виборів 2016 року", - йдеться в заяві глави та старшого члена Комітету.

Як відомо, 4 березня президент Трамп зробив у своєму Twitter кілька дописів, у яких звинуватив Барака Обаму в прослуховуванні телефонів у виборчому офісі в Trump Tower. При цьому Трамп не надав жодних доказів на підтвердження.

Речник Барака Обами, а також колишні чиновники з його адміністрації категорично спростували ці звинувачення. Минулого тижня Конгрес США закликав Трампа негайно підтвердити фактами його звинувачення на адресу попереднього президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-