До затриманого журналіста

До затриманого журналіста "Новой газеты" не пустили адвокатів

Укрінформ
Поліція не пустила адвокатів до затриманого в четвер позаштатного кореспондента "Новой газеты" Худоберді Нурматова.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням адвоката Михайла Кушпеля.

За словами Кушпеля, поліція пояснює це необхідністю переконатися в тому, що затримана людина - дійсно Нурматов.

За даними "Новой газеты", члени Громадської спостережної комісії (ГСК) змогли побачитися з Нурматовим у камері. Журналіст розповів їм, що співробітники правоохоронних органів повідомили йому, що його затримано за порушення міграційного законодавства.

Про затримання Нурматова стало відомо вранці в четвер. Речник видання Надія Прусенкова розповіла, що у журналіста, який пише для "Нової" під псевдонімом Алі Феруз, "складна ситуація з документами" - він просив російську владу про статус біженця з Узбекистану й отримав відмову, яка пізніше була скасована рішенням суду.

Нурматов навчався в Росії, а юність провів в Узбекистані, де активно займався громадською діяльністю і звідки змушений був поїхати через тиск з боку влади, повідомила Прусенкова.

Худоберді Нурматов працює в "Новой газете" більше року. Останній його матеріал вийшов 3 березня. У ньому розповідалося про протестну акцію будівельників метро. Адвокатів до затриманого направила "Новая газета".

Як повідомляв раніше Укрінформ, московські силовики в четвер затримали позаштатного кореспондента "Новой газеты" Худоберді Нурматова, який публікувався під псевдонімом Алі Феруз.

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-