Трамп прокоментував блокування свого указу щодо мігрантів

Трамп прокоментував блокування свого указу щодо мігрантів

Укрінформ
Рішення федерального судді Дерріка Уотсона призупинити дію підписаного указу за кілька годин до того, як він повинен був вступити в силу, було "безпрецедентним перевищенням повноважень суду".

Про це заявив президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу перед своїми прихильниками в Нешвіллі, передає Бі-Бі-Сі.

"Закріплений у Конституції закон дає президенту право тимчасово зупиняти потік мігрантів, якщо він вважає, що це служить національним інтересам нашої країни", - заявив Трамп.

Президент пообіцяв відстоювати указ "на скільки завгодно високому рівні, аж до Верховного суду".

"Ми переможемо", - додав він.

Нагадаємо, що в четвер, 16 березня, федеральний суддя штату Гаваї Деррік Уотсон не дав вступити в силу нової заборони на в'їзд в США громадян шести переважно мусульманських країн. Суддя задовольнив позов штату Гаваї з вимогою призупинити дію підписаного Трампом указу за кілька годин до того, як він повинен був вступити в силу.

Новий указ повинен був призупинити на 90 днів в'їзд в США громадян шести країн з переважно мусульманським населенням - Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану, а також припинити прийом біженців на 120 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-