Трамп переконаний, що його прослуховували за наказом Обами – Білий дім

Трамп переконаний, що його прослуховували за наказом Обами – Білий дім

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп продовжує зберігати впевненість, що його передвиборчий штаб у Trump Tower прослуховувався за розпорядженням попереднього президента Барака Обами.

Про це заявив у вівторок під час прес-брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, президент був твердо переконаний в цьому", - наголосив представник адміністрації.

За його словами, Білий дім і раніше наголошував, що Сенат і Палата представників, а також Міністерство юстиції мають зробити свою роботу.

"Існує значна кількість звітів про методи спостереження, які існували під час виборів 2016 року", - заявив Спайсер.

Напередодні речник Трампа заявив, що "президент використовував слово "прослуховування" в лапках, що означало спостереження та інші дії в широкому сенсі".

Як повідомляв Укрінформ, на 4 березня президент Трамп зробив у своєму Twitter кілька дописів, у яких звинуватив Барака Обаму в прослуховуванні телефонів у його виборчому офісі в Trump Tower. При цьому він не надав жодних доказів на підтвердження цьому.

Речник Барака Обами Кевін Льюїс, а також кілька високопоставлених чиновників з його адміністрації категорично спростували ці звинувачення. Тим не менше, нинішня команда Білого дому звернулася з проханням до Конгресу провести перевірку, чи не мали місце перевищення повноважень попереднім президентом США.

12 березня комітет Палати представників США з питань розвідки та окремі сенатори закликали Трампа до понеділка надати докази того, що його телефон в Trump Tower прослуховувався під час виборчої кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-