Сніговий циклон у США паралізував десять штатів та скасував 7,8 тисяч авіарейсів

Сніговий циклон у США паралізував десять штатів та скасував 7,8 тисяч авіарейсів

Укрінформ
Потужний сніговий циклон, що обрушився на північний схід США, охопив щонайменше десять штатів, зупинив роботу державних установ, паралізував транспортну інфраструктуру, в тому числі національну залізницю, а також змусив скасувати близько 7,8 тисяч авіарейсів.

Стихія набрала сили в понеділок і, за прогнозами синоптиків, її наслідки відчуватимуться ще кілька днів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Циклон охопив штати Мериленд, Делавер, Пенсильванія, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Коннектикут, Массачусетс, Нью-Гемпшир, Вермонт і Мен. Вже зараз в епіцентрі циклону реєструється випадіння до 20-25 см снігу, але протягом ближчих годин його рівень місцями може сягнути до 60 см. За прогнозами, найбільший рівень опадів очікується на північному сході штату Пенсільванія, в долині річки Гудзон у Нью-Йорку, а також частині штатів Вермонт і Нью-Гемпшир.

Наслідки стихії погіршуються поривчастими вітрами до 100 км/год та низькими температурами – до мінус 7 градусів за Цельсієм вночі.

Близько 20 млн людей опинилися в сніговій пастці та були вимушені у вівторок залишитися вдома. Через заметілі та обледеніння вулиці в містах і селах опинилися порожніми – працює лише спеціальна та військова техніка. Про перебої у сполученні оголосила також національна залізниця.

Губернатори кількох штатів у тому числі, Нью-Йорку, Нью-Джерсі, Коннектикуту й Мериленду оголосили надзвичайний стан у зв'язку з погодними умовами. У багатьох штатах для ліквідації наслідків стихії мобілізовано підрозділи Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-