Теракти в Дамаску: відповідальність взяло угруповання

Теракти в Дамаску: відповідальність взяло угруповання "Фатах аш-Шам"

Укрінформ
Ісламістське угруповання "Джебхат Фатах аш-Шам" (раніше називалося "Фронт ан-Нусра" та було пов'язане з "Аль-Каїдою") взяло на себе відповідальність за теракти, скоєні 11 березня в Дамаску, де загинули загинули 74 людини.

Про це повідомляє DW.com

"Створений угрупованням в січні цього року "Комітет звільнення Леванту" в заяві, оприлюдненій у неділю, 12 березня, зазначив, що теракти вчинили два смертники, а мішенню були представники проурядових та проіранських збройних підрозділів. Ці теракти мали стати посланням Ірану, який підтримує режим Башара Асада", - йдеться в заяві, повідомляє агентство AP.

Жертвами нападів сунітської терористичної групи у Дамаску стали переважно шиїти - паломники з Іраку, які мали намір відвідати місцеву святиню.

За останніми даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, внаслідок подвійного теракту загинули 74 людини - 43 паломники з Іраку, 20 представників проурядових сил, а також 11 випадкових перехожих. Серед загиблих - восьмеро дітей. Міністерство закордонних справ Іраку повідомило про близько 40 загиблих внаслідок теракту громадян країни.

Вибухи, які пролунали в центральному районі сирійської столиці, де сконцентровано чимало шиїтських мавзолеїв, стали одним із найтяжчих терактів у Дамаску за минулий рік.

Фото: SANA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-