США відправили в Сирію морську піхоту для звільнення Ракки від ІДІЛ

США відправили в Сирію морську піхоту для звільнення Ракки від ІДІЛ

Укрінформ
Сполучені Штати відправили кілька сотень морських піхотинців до Сирії з метою забезпечення сухопутної операції проти ІДІЛ у районі міста Ракка, яке терористи продовжують вважати своєю столицею.

Про це повідомило в череду з посиланням на офіційні джерела інформагентство АР, яке цитує The New York Times.

"Пара сотень морських піхотинців були перекинуті в Сирію разом з важкою артилерією в рамках триваючих заходів підготовки до боїв, спрямованих на повалення угруповання "Ісламська держава", - цитує видання високопоставленого чиновника в адміністрації.

При цьому повідомляється, що розгортання військ носить тимчасовий характер. "Однак, скоріше за все, це є попередньою ознакою того, що Білий дім схиляється до надання Пентагону більшої гнучкості", - зазначається в публікації.

Морські піхотинці, перекинуті в Сирію, облаштовують позиції гаубиць в готовності надати допомогу місцевим сирійським силам, пояснив чиновник.

Відповідно до розпорядження ще президента Обами, в Сирії може перебувати обмежена кількість персоналу – до 503 осіб. За інформацією джерела, після останньої передислокації підрозділів Морської піхоти США, зараз там налічується приблизно ця сама кількість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-