Армія Іраку зайняла урядовий комплекс і відділення центробанку у Мосулі

Армія Іраку зайняла урядовий комплекс і відділення центробанку у Мосулі

Укрінформ
Іракські урядові війська 7 березня взяли під контроль головне відділення центрального банку в Мосулі, головний комплекс урядових будівель, а також будівлю, яку "Ісламська держава" (ІД) використовувала як суд.

Про це повідомляє DW з посиланням на агентство Reuters. 

За словами речника спецпідрозділу міністерства внутрішніх справ Іраку, під час операції були ліквідовані десятки бойовиків "Ісламської держави".

Зазначається, що захоплення комплексу допоможе іракським спецпідрозділам штурмувати центр Мосула, а також є символічним кроком у звільненні міста від ІД.

Напередодні урядові сили розпочали новий наступ з метою захопити центральну частину західного Мосула. Як повідомив речник армії Іраку, сили спецпризначення ведуть бої з ісламістами, просуваючись у напрямку старого центру міста, наступаючи з півдня та південного сходу.

Як відомо, іракські війська розпочали операцію зі звільнення західної частини Мосула від бойовиків ІД 19 лютого. 24 лютого вони увійшли до перших житлових кварталів західного Мосула, а 26 лютого - захопили один з районів міста. Місто розділене річкою Тигр на фактично дві рівні частини. Східна частина Мосула була повністю звільнена від ісламістів у січні 2017 року.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-