Трамп підписав новий міграційний указ

Трамп підписав новий міграційний указ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підписав у понеділок оновлений документ замість скандального "міграційного" указу, який  федеральний суд США відмінив минулого місяця.

Нинішній документ має деякі послаблення, повідомило інформагентство АР.

"Оновлений указ президента Дональда Трампа щодо заборони на в'їзд тимчасово призупинятиме видачу віз США громадянам із шести країн з переважним мусульманським населенням", - повідомило агентство із посиланням на офіційну довідку для членів Конгресу, яку отримало у своє розпорядження.

Новий указ вже не поширюватиметься на громадян Іраку після того, як Державний департамент і Пентагон закликали Білий дім переглянути свою позицію, враховуючи ключову роль Іраку в боротьбі з ІДІЛ. Тим не менше, передбачається, що документ вводитиме 90-денну заборону на видачу віз громадянам Судану, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі та Ємену.

При цьому, на відміну від попереднього розпорядження Трампа, вводиться додаткове послаблення. Так, громадяни цих країн, які вже отримали візи, можуть вільно в'їжджати на територію Сполучених Штатів.

Трамп має затвердити новий указ у понеділок. Ця директива спрямована на розв'язання юридичних проблем, що спричинили хаос в американських аеропортах після підписання президентом першого "міграційного" розпорядження.

Цього разу глава Білого дому не має наміру проводити публічну церемонію. Замість цього, в першій половині понеділка він збирає глав держдепартаменту, міністерства внутрішньої безпеки й генпрокурора для обговорення документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-