Меморіал Нємцова знову знищили, волонтерів погрожували

Меморіал Нємцова знову знищили, волонтерів погрожували "скинути з моста"

Укрінформ
З місця вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова на Великому мосту в Москві знову прибрали квіти, портрети і свічки.

Про це повідомляє портал ОВД-Інфо з посиланням на громадську активістку Інну Холодцову.

За її словами, меморіал Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту вкотре зазнав нападу співробітників "Міськмосту". З моста вивезено квіти і портрети. Крім того, черговим погрожували. Зокрема, бригадир "Міськмосту" викручував руку черговій Любові Сергєєвій і говорив їй, що скине її з моста.

Народний меморіал Нємцова було створено два роки тому на місці вбивства опозиційного політика. Влада регулярно ліквідовує народний меморіал, після чого його відновлюють. Останнім часом подібні атаки відбуваються приблизно раз на два дні.

Як повідомлялося, Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. Ініціативна група вже давно добивається встановлення пам'ятної таблички на місці вбивства політика, проте влада Москви в цьому відмовляє.

28 лютого в плані-графіку держзакупівель московського ДБУ "Міськмосту" повідомлялося, що міська влада має намір впродовж 2017 року провести реконструкцію і благоустрій Великого Москворецького моста, де убили Бориса Нємцова. Тендер на проведення будівельних робіт планується оголосити у березні. Початкова ціна становить майже 3,3 мільярда рублів ($57,2 млн). Проект "благоустрою" Великого Москворецького моста офіційно ніде не опубліковано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-