У США затримали родину афганців, хоча ті мали візи

У США затримали родину афганців, хоча ті мали візи

Укрінформ
Юристи Міжнародного проекту допомоги біженцям (International Refugee Assistance Project) підготували петицію з вимогою звільнити п'ятьох членів афганської родини, яких затримали у США попри наявність у них в'їзних віз.

Про це повідомляє BBC Україна.

"Афганську пару з двома дітьми взяли під варту невдовзі після прильоту в аеропорт Лос-Анджелеса минулого тижня. У них були спеціальні імміграційні візи, що видаються іноземним громадянам за небезпечну роботу для армії США", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що чоловіка помістили до спеціальної пенітенціарної установи в Каліфорнії, а його дружина і діти перебувають в одному з готелів у Лос-Анджелесі.

Як наголошено в петиції, поданої до окружного суду в Санта-Ані, сім'ю затримали без будь-яких підстав і з порушенням конституції США. Один з адвокатів родини зазначила, що такий випадок є вкрай рідкісним, якщо не унікальним для власників цього типу віз.

Афганістан не належить до переліку семи мусульманських країн, громадянам яких тимчасово заборонили видавати візи відповідно до указу президента Дональда Трампа.

Крім того, дію цього указу призупинили федеральні суди США, хоча адміністрація Трампа готує нові обмеження на в'їзд в країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-