Битва за Мосул: іракська армія наближається до урядового кварталу

Битва за Мосул: іракська армія наближається до урядового кварталу

Укрінформ
Битва за Мосул триває, армія Іраку планує наступ на урядовий квартал. Цивільне населення активніше тікає від боїв. 

Про це повідомляє DW.

"Збройні сили Іраку наближаються до урядового кварталу в західному Мосулі. Про це заявили представники командування іракської армії в неділю, 5 березня. Зайняті бойовиками "Ісламської держави" адміністративні будівлі стануть об'єктом нової наступальної операції", - йдеться в повідомленні з посиланням на інформацію надану Reuters підполковником Абдель Амрі аль-Мохаммадаві.

За його словами, підрозділи швидкого реагування іракського міністерства внутрішніх справ "дуже близько" до комплексу, де раніше розміщувалися рада та адміністрація провінції Ніневія.

За останні дні кількість цивільних, які втікають з Мосула, різко зросла. За даними Міжнародної організації з міграції, у неділю число біженців перевищило загалом 200 тисяч. Тиждень тому показник становив 164 тисячі. Міжнародні гуманітарні агенції висловлюють своє занепокоєння щодо того, що табори для прийому втікачів від бойових дій вже близькі до повного завантаження.

Багдад розпочав операцію зі звільнення західної частини Мосула від бойовиків ІД 19 лютого. 24 лютого збройні сили Іраку увійшли до перших житлових кварталів західного Мосула, а 26 лютого - захопили один з районів міста. Мосул розділений річкою Тигр, східна частина міста була повністю звільнена від ісламістів у січні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-