На акцію проти декрету

На акцію проти декрету "дармоїдів" у Бресті вийшло більше 1000 людей

Фото
Укрінформ
У Бресті 5 березня в черговий раз пройшов «Марш недармоїдів». По дорозі до учасників акції приєднувалися глядачі - в ході взяли участь понад 1000 осіб.

Про це повідомляє Білоруський портал TUT.BY.

"До учасників маршу на сходи будівлі мерії вийшов заступник голови Брестського міськвиконкому Сергій Жуков, який курирує соціальну сферу, і запросив всіх до актової зали. Частина присутніх вирушила в будівлю міськвиконкому.

В цей момент до будівлі міськвиконкому підійшла група анархістів у масках і з чорними прапорами, які на сходах мерії вивісили розтяжку «Чиновник - головний дармоїд» і почали скандувати «Йди!», «Чиновники - злодії, політики - брехуни!", - йдеться в повідомленні.

Поки що у міськвиконкомі йшла дискусія між «недармоїдами» та міською владою, на сходах мерії виступали бажаючі. Близько 13:00 «нетдармоїдів» закликали пройтися маршем по місту - до Цуму. Ходу очолили анархісти. Люди скандували гасла за скасування декрету №3 і «Живе Білорусь!».

За попередніми даними, кількість учасників «Маршу недармоїдів» склала більше 1000 осіб.

Акція пройшла мирно, міліція не перешкоджала ходу. Затримань в Бресті також не зафіксовано.

В день проведення третього маршу на площі Леніна з 11:00 було організовано безкоштовне катання на паровозику, конячці, ослику, кареті «Фаетон». Відповідне оголошення з'явилося на стенді біля входу в міський парк культури і відпочинку.

В акції також збиралися взяти участь опозиційні політики. Однак вранці 5 березня по дорозі з Мінська до Бресту під м.Івацевичі автомобіль з опозиціонерами зупинили співробітники ДАІ. 

На несанкціонований Марш недармоїдів» в Бресті люди збираються третю неділю поспіль. Перша акція зібрала близько 100 учасників, на другу прийшло близько 300 осіб.

За останній місяць у багатьох містах Білорусі пройшли акції протесту проти податку на дармоїдство. 

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-