Трамп vs ЗМІ: співробітникам Білого дому обмежили доступ, щоб не було витоків

Трамп vs ЗМІ: співробітникам Білого дому обмежили доступ, щоб не було витоків

Укрінформ
Останні спроби президента США Дональда Трампа та його висуванців припинити руйнівні для політики нової адміністрації витоки інформації з Білого дому в пресу дуже швидко просочилися в американські ЗМІ.

Чиновники в п'ятницю повідомили Reuters, що у Трампа для цього обмежили внутрішній доступ до секретних комп'ютерних систем. 

"Нинішні й колишні посадовці сказали, що, на відміну від минулої практики, доступ до класифікованої комп'ютерної системи в Білому домі тепер обмежений політичними призначенцями, щоб не дати професійним штатним співробітникам адміністрації ознайомлюватися зі службовими записками, які готуються новому президенту", - зауважує інформагентство.

Міністр фінансів нової адміністрації Стівен Мнучін також присвятив збори з керівництвом свого відомства тому, щоб наголосити, що він не потерпить витоків у ЗМІ, поінформували джерела.

Адміністрація Трампа дедалі більше прагне знизити кількість витоків, що надходять з Білого дому впродовж останнього часу. Потік документів і звітів підриває ключові позиції політики Трампа, в тому числі щодо його заборони на в'їзд до США іммігрантів з семи переважно мусульманських країн, зауважує видання.

Деякі чиновники також повідомили агентству, що вони не очікують нічого гарного від "полювання на відьом" у Міністерстві внутрішньої безпеки, звідки до ЗМІ просочився проект доповіді про те, що громадяни іноземних держав, які прибули до США, насправді не становили жодної загрози.

Кілька посадових осіб у різних установах, які говорили на умовах анонімності, повідомили про побоювання, що їхні телефонні дзвінки та електронні листи можуть піддаватися перевіркам, і що тепер вони не висловлюють своїх думок під час внутрішніх дискусій.

Крім того, як стверджують джерела, накладені новою адміністрацією обмеження приголомшили навіть керівництво відомств у кількох важливих питаннях. Крім того, це призвело до невизначеності серед іноземних урядів з приводу політики Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-