Пенс використовував приватний мейл на посту губернатора – WP

Пенс використовував приватний мейл на посту губернатора – WP

Укрінформ
Нинішній віце-президент США Майк Пенс під час своєї служби на посту губернатора штату Індіана використовував особисту електронну пошту, в тому числі у службових цілях, яка пізніше була зламана хакерами.

Про це пише в четвер американське центральне видання The Washington Post.

"Пенс використовував акаунт для ведення урядових справ, які також включали кореспонденцію з потенційно чутливих питань", - зауважує газета.

В одному з таких випадків, Пенс спілкувався зі своїм главою адміністрації та радником з питань національної безпеки, який передав йому оновлену інформацію про пов'язані з тероризмом арешти ФБР у штаті.

Щоправда, зауважує видання, інформація, яка міститься в листах Пенса, на той час широко висвітлювалося в ЗМІ.

Речник віце-президента Марк Лоттер з цього приводу заявив, що все листування в службових цілях з приватного акаунта губернатора Пенса було передано до державних архівів.

Пенс завів обліковий запис на публічному сервері AOL.com в середині 1990-х років і продовжував його використовувати протягом свого перебування на посаді губернатора до початку 2016 року, коли акаунт був зламаний хакером. Зловмисники, які отримали доступ до його скриньки, почали розсилати всім адресатам листи про те, що Пенс і його дружина застрягли на Філіппінах та потребують фінансової допомоги. Після того, як акаунт був зламаний, він був анульований, і Пенс завів іншу поштову скриньку на AOL, повідомив його помічник.

Нагадаємо, використання приватного поштового серверу Гілларі Клінтон на посту держсекретаря США було основним компрометуючим мотивом проти неї з боку її опонентів, зокрема Дональда Трампа і Майкла Пенса, під час президентських виборів минулого року в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-