Навальний показав

Навальний показав "родове гніздо" й мільярдну нерухомість Медведєва

Фото, відео
Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією (ФБК) російського опозиційного політика Олексія Навального опублікував розслідування з відеофільмом, присвячене резиденціям прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Розслідування опубліковано в блозі Навального.

«Це була величезна робота, і спочатку ми взагалі не були впевнені, що її можливо зробити нашими силами. Але ми зробили. Знайшли і сфотографували (!!!) всі резиденції в Росії і за кордоном, відшукали чортові невловимі яхти і скрупульозно за геотегами, фото з інстаграмма і архівними записами встановили, де і хто на них плавав», - йдеться в преамбулі до розслідування.

Як стверджується в розслідуванні, на «благодійні фонди», пов'язані з російським прем'єром, були переведені, як мінімум, 70 млрд рублів (1,2 млрд дол) грошима і майном. Це хабарі від олігархів Алішера Усманова і Леоніда Міхельсона; гроші Газпромбанку, який і раніше багато разів був помічений у тому, що працює «гаманцем» для покриття витрат високопосадових чиновників; перерахування від інших компаній (наприклад, «дочки» Башнафти).

На ці гроші, як стверджує Навальний, збудовані, придбані та утримуються: «родове помістя» й агрокомплекс Медведєва в Мансурово; рубльовська резиденція (один з найдорожчих об'єктів Підмосков'я, 5 млрд руб. – 85,6 млн дол.); Міловка - дача Медведєва в Пльосі; гірська резиденція «Псехако» в Сочі (7 млрд руб. – 119 млн дол.); виноградники в Анапі й Тоскані та багато іншого, про що розповідається в розслідуванні.

Для поширення розслідування в усьому світі надано його переклад англійською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-