Сенат затвердив ще одного міністра в адміністрації Трампа

Сенат затвердив ще одного міністра в адміністрації Трампа

Укрінформ
Верхня палата американського Конгресу, яка перебуває під контролем республіканців,  затвердила на посаду міністра природних ресурсів у новій адміністрації США конгресмена від штату Монтана Райана Зінке.

Голосування відбулося в першій половині дня середи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Кандидатуру Зінке підтримали 68 законодавців, у тому числі представники демократичного табору. Проти виступив 31 сенатор.

Для остаточного затвердження Зінке на посаді відповідний указ має підписати президент Трамп, а сам затверджений кандидат – скласти присягу, після чого він набуває офіційних повноважень. Зазвичай, це вже технічні процедури, які відбуваються швидко (іноді в той же день) після голосування в Сенаті.

Міністерство природних ресурсів США відповідає за управління федеральними землями та використання природних ресурсів. Крім того, міністерство опікується питаннями корінних народів США, у тому числі індіанців, корінних жителів Аляски та Гаваїв.

55-річний Зінке є колишнім офіцером підрозділу морських котиків та конгресменом одного з п'яти найбільших штатів Америки. Він має фахову освіту геолога та був членом Комітету Палати представників з питань природних ресурсів, а також Комітету з питань збройних сил. Зінке неодноразово виступав за впровадження федеральної моделі управління земельними ресурсами. Він також пообіцяв покрити дефіцит близько $12 млрд в технічному обслуговуванні національних парків Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-