Фейгін каже, що обшуки у Свєтової - тиск на

Фейгін каже, що обшуки у Свєтової - тиск на "Открытую Россию"

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін припускає, що обшуки у Зої Свєтової і нещодавнє отруєння Володимира Кара-Мурзи молодшого можуть бути ланками одного ланцюга - тиском на "Открытую Россию" з боку російських силовиків.

Про це він сказав в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу.

"Мені важко судити, чому сьогодні вирішили провести обшуки у Зої Свєтової. По тому, як це відбувається, які заяви і "витоки" робляться, можу тільки припустити, що це тиск на "Открытую Россию" з тим, щоб припинити її фінансування", - сказав Фейгін.

Він також нагадав про недавнє повторне отруєння одного з керівників "Открытой России" Володимира Кара-Мурзи молодшого.

"Імовірно, це все взаємопов'язано. Це все сигнали згори: "Припиніть фінансування некомерційних громадських організацій!". За нашою звичайною логікою важко зрозуміти, навіщо це робити, труїти людину, робити обшуки "у справі Ходорковського" 2003 року в людини, неймовірно далекої від ЮКОСа. Але у спецслужбістів своя логіка, яку нам важко зрозуміти, і свої резони, нам не відомі", - резюмував адвокат.

Як повідомлялося, у вівторок у будинку правозахисника, журналістки, яка пише для "Открытой России", Зої Свєтової відбулися обшуки - у рамках справи щодо звинувачення Ходорковського та інших, порушеної 20 червня 2003 року "за фактом розкрадання державних коштів та у ВАТ "Апатити".

1 жовтня Зоя Свєтова, тоді ще член Громадської спостережної комісії (ГСК) по Москві, першою повідомила, що в СІЗО "Лефортово" за підозрою в шпигунстві утримують журналіста Укрінформу Роман Сущенка.

Володимир Кара-Мурза молодший був екстрено госпіталізований 2 лютого з гострою нирковою недостатністю на фоні інтоксикації. (Із такими самими симптомами він уже потрапляв до лікарні в травні 2015 року. Тоді політик стверджував, що його отруїли, щоб перешкодити його діяльності. Він звернувся до поліції, проте розслідування не було). 19 лютого Кара-Мурза виписався з московської лікарні і поїхав з Росії для проходження курсу реабілітації. Володимир Кара-Мурза молодший - координатор громадської організації "Открытая Россия", створеної колишнім власником компанії ЮКОС Михайлом Ходорковським.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-