Керівництво Samsung пішло у відставку на тлі корупційного скандалу

Керівництво Samsung пішло у відставку на тлі корупційного скандалу

Укрінформ
Топ-менеджери корейської компанії Samsung покинули свої пости у вівторок на тлі корупційного скандалу в Південній Кореї, який призвів до тимчасового імпічменту президента країни Пак Кин Хе.

Про це повідомляє ВВС.

"Прокуратура Південної Кореї заявила у вівторок, що віце-президенту та фактичного чолі компанії Лі Чже Єну і ще чотирьох топ-менеджерів компанії будуть пред'явлені звинувачення в дачі хабарів і розтраті. Відразу після цієї заяви свої пости покинули три з чотирьох топ-менеджерів, згаданих прокуратурою, в тому числі віце-голова компанії Чхве Кі-сон і президент Чан Чхун-ки", - зазначається в публікації.

Лі Чже Ен був заарештований в середині лютого через звинувачення у корупції.

З тих пір як його батько Лі Гон Хі переніс інфаркт, Лі Чже Ен вважається фактичним главою корпорації, і, незважаючи на арешт, він поки зберігає свій пост.

Між тим Samsung оголосив про початок реструктуризації компанії. Зокрема, розформовано офіс стратегії майбутнього - відділ компанії, який координує її роботу. Раніше обіцяв розформувати цей відділ, так як саме його співробітників звинувачують у дачі хабарів південнокорейським чиновникам, нагадує Франс-прес.

Звинувачення на адресу топ-менеджменту компанії пов'язані з діяльністю Чхве Сун Силь, подруги президента Пак Кин Хе. Раніше слідство встановило, що Чхве Сун Силь незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два пов'язаних з нею неурядових фонду. Лі звинувачують у передачі грошей в ці фонди.

За версією звинувачення, Лі перерахував 41 млрд вон (36 млн доларів) в один з фондів Чхве Сун Силь, щоб уряд, серед іншого, закрило очі на передачу керівного поста в корпорації по спадку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-