Ісламісти у Мосулі застосовують проти армії Іраку заміновані автомобілі та дрони

Ісламісти у Мосулі застосовують проти армії Іраку заміновані автомобілі та дрони

Укрінформ
Сили спецпризначення іракської армії 25 лютого змогли просунулися вглиб західної частини міста Мосула попри запеклий опір бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє DW з посиланням на представника командування іракських сил спецпризначення.

"Ісламісти відповідають на наступ армії Іраку за допомогою замінованих автомобілів, снайперів та десятків дронів", - ідеться у повідомленні.

За словами представника командування, дрони ісламістів спричинили відносно небагато смертей, проте завдали легких поранень значній кількості солдатів, що уповільнило операцію з визволення західної частини Мосула. Війська у місті "просуваються дуже повільно", зазначив співрозмовник.

Він також висловив сподівання, що наступ пришвидшиться після взяття під контроль території та інфраструктури на південно-західних околицях Мосула, що дасть змогу перекрити джерела постачання ісламістів та об'єднати сили, які визволяють західний Мосул, із підрозділами у східній частині міста, що минулого місяця була повністю звільнена від ІД.

Як відомо, іракські війська розпочали операцію зі звільнення західної частини Мосула від бойовиків ІД 19 лютого. 24 лютого вони увійшли до перших житлових кварталів західного Мосула. Східна частина міста була повністю звільнена від ісламістів у січні 2017 року.

Операція зі звільнення Мосула від ІД триває з середини жовтня 2016 року. Це останнє велике місто в Іраку, яке залишилося під контролем ісламістів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-