Відповідальність за теракти у Хомсі взяли на себе колишні союзники

Відповідальність за теракти у Хомсі взяли на себе колишні союзники "Аль-Каїди"

Укрінформ
Відповідальність за теракти в сирійському місті Хомс, в результаті яких загинуло щонайменше 42 особи, взяла на себе група джихадистів "Тахрір Аль-Шам", яка раніше була пов'язана з "Аль-Каїдою".

Про це повідомляє Reuters.

"П'ятеро терористів-смертників атакували два відділення служби державної безпеки та військової безпеки в Хомсі", - йдеться у повідомленні, яке група поширила на своєму каналі у Telegram.

Як повідомляється, "Тахрір аль-Шам" була сформована на початку цього року з декількох груп, включаючи Джабхат Аль-Шам", раніше відома як "Фронт ан-Нусра" і була сирійською гілкою "Аль-Каїди".

Група воювала з іншими повстанськими об'єднаннями, включаючи деякі, що ведуть бойові дії під прапорами "Вільної сирійської армії", а також з угрупованнями, пов'язаними з "Ісламською державою", на північному заході Сирії.

Зазначається, що під час нападу загинув начальник розвідки провінції Хомс генерал Хасан Даабуль, який був главою відділення військової безпеки Сирії.

Губернатор провінції Хомс Таляль аль-Барразі заявив, що в результаті терактів загинули 32 людини. Однак спостерігачі повідомляють, що терористи вбили 29 людей, включаючи генерала Даабуля, біля одного будинку, і ще 12 осіб біля другої будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-