Трамп прирівняв депортацію нелегалів зі США до

Трамп прирівняв депортацію нелегалів зі США до "військової операції"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп назвав "військовою операцією" зусилля влади щодо масових депортацій нелегальних мігрантів, які перебувають на території Сполучених Штатів.

Про це він заявив у четвер, після зустрічі в Білому домі з бізнес-лідерами, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми відправляємо з цієї країни реально поганих хлопців, у такий кількості, що ніхто ніколи не бачив раніше. Вони погані. І це військова операція", - наголосив глава Білого дому.

"Ви бачите, що відбувається на кордоні. Раптом, як ніколи раніше ми відправляємо членів банд. Ми відправляємо наркобаронів", - додав американський президент.

Водночас він нагадав, що Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр внутрішньої безпеки Джон Келлі зараз перебувають на переговорах у Мексиці, передусім, з питань охорони кордону та міграції з півдня до США.

"Це буде складна поїздка", - зазначив Трамп.

Тим часом у Мехіко після низки проведених зустрічей з керівництвом країни міністр Келлі заспокоїв мексиканських колег. Він зазначив, що уряд США не планує здійснювати масових депортації із застосуванням військової сили. Він підкреслив у цьому зв'язку, що все відбуватиметься із дотриманням прав людини та в тісній координації з урядом Мексики.

Держсекретар Тіллерсон, який також виступив на спільній прес-конференції, був небагатослівним. Він зазначив, що сторони озвучили під час переговорів кожна свої проблемні питання та "уважно вислухали одна до одну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-