У США про смерть Чуркіна: Росія втратила

У США про смерть Чуркіна: Росія втратила "талановитого дипломата"

Укрінформ
Попри серйозні розбіжності в політичних поглядах та запеклі дипломатичні баталії в ООН між США і Росією, американська сторона з повагою вшанувала пам'ять постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна, назвавши його "талановитим дипломатом".

Відповідні повідомлення в соціальних медіа оприлюднили Посольство США в Росії та колишні високопоставлені американські дипломати, інформує кореспондент Укрінформу.

"Теффт: Наші думки й молитви разом з рідними й близькими Віталія Івановича Чуркіна", - йдеться в повідомленні дипломатичного представництва США в Москві.

Колишній постійний представник США при ООН Саманта Пауер, якій неодноразово доводилось вступати в дипломатичну конфронтацію з російським колегою, назвала Чуркіна "маестро" дипломатії і людиною, яка "зробила все, що було в її силах, щоб подолати розбіжності між США і Росією".

Екс-посол США в Росії, нині професор Стендфордського університету Майкл Макфол, який постійно звертав увагу на загрози з боку Москви, також висловив свої співчуття.

"Росія втратила одного з найбільш талановитих дипломатів. Шокуюча й трагічна новина", - зазначив Макфол.

Тим часом, Державний департамент США поки не оприлюднив офіційного повідомлення.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-