Міграційні обмеження Трампа стали подарунком джихадистам – правозахисник

Міграційні обмеження Трампа стали подарунком джихадистам – правозахисник

Укрінформ
Запровадження новою адміністрацією США обмежень на в’їзд для громадян кількох країн із переважно мусульманським населенням вигідне екстремістам.

Таку думку у статті для CBC News висловив відомий правозахисник Моххамед Фамі.

"Терористичні організації радіють рішенню Трампа, оскільки його наказ доводить, що їм вдалося похитнути США. Вони скористаються цією можливістю, аби запустити нову рекрутингову кампанію, що є нині особливо важливою, зважаючи на втрату ІДІЛ позицій та бійців у регіоні", - стверджує Фамі.

На його переконання, цей наказ також відштовхне від США тих, хто раніше схвалював дії Вашингтона. "Для багатьох мешканців Близького Сходу, які співпрацювали із Заходом, США пропонували можливість прихистку. Однак наказ Трампа одним розчерком пера позбавив їх цього шансу", - йдеться у матеріалі.

Фамі додає, що обіцянка Трампа запровадити новий "більш упорядкований" міграційний наказ навряд зможе покращити ситуацію. "Трамп заявив, що цього тижня випустить новий варіант міграційних заборон. Однак, незалежно від того, чи вдасться йому насправді запровадити їх, шкоди вже завдано", - підсумовує автор.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня президент США Дональд Трамп видав указ, який передбачав, у тому числі, заборону в'їзду до країни громадян Іраку, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану та Ємену впродовж наступних 90 днів. Крім того, він обмежував доступ для всіх біженців до США протягом 120 днів, а на вихідців із Сирії заборона накладалася на невизначений термін.

Пізніше федеральний суддя Сіетла ухвалив рішення призупинити дію президентського указу. Після цього апеляційний суд дев'ятого округу Сан-Франциско підтримав це рішення та не зняв заборону з указу президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-