Трамп готує заміну

Трамп готує заміну "міграційного" указу, яка буде більш упорядкованою – Келлі

Укрінформ
Новий "міграційний" указ Дональда Трампа, який обмежуватиме в'їзд до Сполучених Штатів громадян з країн із переважним мусульманським населенням, вже розглядається в адміністрації США та має бути більш упорядкованим.

Про це заявив у суботу під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент розглядає можливість видати більш обмежений, більш упорядкований варіант попереднього указу", - зауважив Келлі під час дискусійної панелі з питань боротьби з тероризмом.

Він наголосив, що перше розпорядження президента, яке заблокував суд, було спрямоване на те, щоб створити певну паузу в потоці мігрантів та прояснити всі недоліки міграційної системи.

За словами Келлі, у новому документі може міститися положення про те, що люди, які вже мають дійсну візу та в'їжджають до Сполучених Штатів, зможуть перетнути кордон в період дії указу. При цьому міністр підкреслив, що дія розпорядження президента – це лише тимчасовий захід.

Він також зауважив, що в адміністрації намагаються запобігти виникненню хаосу в аеропортах, як це було в перші дні після введення попереднього указу.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня президент США Дональд Трамп видав указ, який передбачав, у тому числі, заборону в'їзду до країни громадян Іраку, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану та Ємену впродовж наступних 90 днів. Крім того, він обмежував доступ для всіх біженців до США протягом 120 днів, а на вихідців із Сирії заборона накладалася на невизначений термін.

Пізніше федеральний суддя Сіетла ухвалив рішення призупинити дію президентського указу. Після цього апеляційний суд дев'ятого округу Сан-Франциско підтримав це рішення та не зняв заборону з указу президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-