Директор ЦРУ запевняє, що у розвідки немає секретів від Трампа

Директор ЦРУ запевняє, що у розвідки немає секретів від Трампа

Укрінформ
Директор ЦРУ Майк Помпео категорично спростував закиди про те, що розвідувальне співтовариство США приховує від президента Трампа чутливу розвідувальну інформацію. 

Про це він наголосив у своїй заяві, поширеній у п'ятницю, передає Укрінформ. 

"ЦРУ не приховувала, не приховує і ніколи не приховуватиме розвідувальну інформацію від президента", - цитує главу Центрального розвідувального відомства видання The Hill.

Таким чином, Помпео розкритикував публікацію The Wall Street Journal про такі факти, назвавши її "безпідставною",  та підкреслив, що не знає про випадки, наведені виданням. 

Помпео наголосив, що публікація "ставить під сумнів цілісність тисяч професійних офіцерів розвідки, поширюючи плітки та не наводячи жодного прикладу, щоб підтвердити свої звинувачення". 

The Wall Street Journal, посилаючись на діючих і колишніх працівників ЦРУ, повідомив у четвер, що співробітники відомства утримувались від надання в доповідях президенту Трампу чутливої розвідувальної інформації, оскільки були стурбовані можливістю її витоку. Водночас, і Білий дім, і офіс Директора національної розвідки заперечили ці звинувачення. 

Однак, у публікації підкреслюється також "глибока невпевненість" щодо здорових відносин між президентом і професіоналами розвідки. Трамп відкрито звинуватив розвідувальне співтовариство, разом зі ЗМІ, у поразці його колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна. 

"Справжній скандал полягає в тому, що розвідкою була незаконно оприлюднена секретна інформація у вигляді "цукерки". Дуже по-американськи!" - написав у Твітері глава Білого дому. Він також порівняв витік інформації про Флінна з кримінальним злочином, що мало відповідну реакцію в американських медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-