На знак протесту проти політики Трампа в США закрилися ресторани

На знак протесту проти політики Трампа в США закрилися ресторани

Укрінформ
У США пройшла акція "День без іммігрантів" на знак протесту проти політики президента країни Дональда Трампа.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Організатори акції закликали іммігрантів залишитися вдома і не виходити на роботу, уникати магазинів, кафе і навіть не пускати дітей до школи, щоб показати, наскільки вони важливі для країни.

На думку активістів, до акції приєдналися тисячі людей у великих містах країни, включаючи Бостон, Х'юстон і Нью-Йорк, залишилися закриті сотні ресторанів, магазинів і кафе.

В самому центрі Філадельфії спорожнів італійський ринок: місцеві магазинчики, якими володіють переважно мексиканці, закриті, передає AP.

В будівлі Пентагону виявилися закриті деякі кафе, оскільки співробітники, що працюють в них, відмовилися вийти на роботу, повідомили в міністерстві оборони. До акції приєдналася працівники кафе Starbucks, Taco Bell і Burger King, що розташовані в будівлі.

У Чикаго до акції приєдналася мережа продуктів магазинів Pete's Fresh Market, яким володіє Ванесса Дремонас, яка приїхала в США з Греції. Вона закрила п'ять з 12 магазинів і дозволила співробітникам не виходити на роботу. У місті також закрита частина ресторанів мережі El Milagro.

Як повідомляв Укрінформ, січні після своєї інавгурації Трамп підписав указ, яким ввів 90-денний заборону на в'їзд в США громадян семи мусульманських країн і призупинив прийом США біженців. Міграційний указ Трампа викликав протести, в тому числі з боку бізнесу.

Пізніше федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа. Мін'юст США намагається оскаржити це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-