У Білому домі розповіли, чому Трамп звільнив Флінна

У Білому домі розповіли, чому Трамп звільнив Флінна

Укрінформ
Розслідування діяльності радника президента США Майкла Флінна, яке тривало впродовж  кількох тижнів, не виявило порушень закону з його боку, однак президент прийняв рішення про його звільнення через втрату довіри.

Про це розповів у вівторок під час брифінгу в Білому домі речник адміністрації президента США Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми переглядали та оцінювали ситуацію щодо генерала Флінна на щоденній основі протягом кількох тижнів", - зазначив представник Білого дому.

Він підкреслив, що, згідно з висновками, Флінн не порушував закону, однак це було "не питанням законності, а питання довіри" з боку президента Трампа.

"Рівень довіри між президентом і генералом Флінном був підірваний до такого ступеню, що він (Трамп – ред.) відчував необхідність змін. Президент був дуже занепокоєний, що генерал Флінн дезінформував віце-президента та інших. Він також був стурбований про це у світлі чутливої інформації, з якою має справу людина на посаді радника з питань нацбезпеки, як наприклад щодо Китаю, Північної Кореї та Близького Сходу", - зауважив Спайсер.

Речник Білого дому наголосив, що президент повинен мати повну й непохитну довіру до людини на посаді радника в його апараті.

"Рівень довіри, який був змінений та підірваний у результаті цієї ситуації та ряду інших сумнівних випадків – саме це спонукало президента просити відставки генерала Флінна", - констатував офіційний представник адміністрації.

Водночас він підкреслив, що попри зміни в команді президента, його політика відносно Росії залишається жорсткою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-