Трампу та Трюдо сподобалась їх перша зустріч

Трампу та Трюдо сподобалась їх перша зустріч

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо порозумілися з багатьох двосторонніх і глобальних питань та викликів, а також домовилися продовжувати продуктивну співпрацю у майбутньому.

Про це обидва лідери заявили в понеділок під час спільної прес-конференції в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша дискусія стане дуже й дуже продуктивною для майбутнього наших країн", - охарактеризував свою першу особисту зустріч з канадським лідером американський президент.

Він підкреслив, що обидві країни розділяють набагато більше, ніж спільний кордон. "Ми поділяємо однакові цінності, велику любов до свободи та колективну безпеку", - сказав Трамп.

При цьому він підкреслив необхідність продовження зусиль щодо зміцнення "життєво важливого союзу" між країнами.

"США глибоко вдячні за внесок Канади у боротьбу з ІДІЛ. І ми продовжуємо працювати разом у спільних зусиллях в проти тероризму", - заявив глава Білого дому.

Крім того, Трамп окреслив деякі теми переговорів, наголосивши на важливості розвитку торговельних та економічних зв'язків, а також забезпечення повноцінних можливостей для жінок.

Зі свого боку, Джастін Трюдо також висловив позитивну оцінку своєї першої розмови з президентом США.

"Президент і я мали дуже плідну зустріч сьогодні. Ми мали можливість узнати один одного краще і, що важливо, ми обговорити унікальні відносини між Канадою і Сполученими Штатами", - заявив прем'єр-міністр Канади.

Він наголосив, що "чекає з нетерпінням" спільної роботи з президентом Трампом у наступні роки, щоб зростити й розширити історичне партнерство між двома країнами.

Фото: voanews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-