Загроза прориву греблі у Каліфорнії: наказали евакуювати 200 тисяч людей

Загроза прориву греблі у Каліфорнії: наказали евакуювати 200 тисяч людей

Укрінформ
Майже 200 тис. людей примусово лишають свої помешкання в північній Каліфорнії через загрозу прориву найвищої у США греблі.

Про це повідомляє інформагентство Reuters

"Наказ на евакуацію майже 200 тис. людей, що мешкають у районі найвищої в США греблі, залишається чинним зранку понеділка", - зазначається у повідомленні. 

У заяві місцевої влади щодо евакуації йдеться про ерозію водоскидної споруди на озері Оровіль, що може призвести до затоплення сільських помешкань уздовж річки Фітер.

"Віддано наказ на негайну евакуацію поселень, розташованих нижче за рівнем озера Оровіль, а також районів нижче за течією", - заявив з цього приводу шериф округу Ватт.

Ще напередодні ввечері Департамент водного господарства штату Каліфорнія повідомив у Twitter, що водоскидну споруду поруч з греблею "як прогнозується, прорве протягом наступної години". Через кілька годин напруження зменшилось, оскільки пошкоджена гідротехнічна споруда залишилася стояти. В ніч проти неділі місцеві чиновники заявили, що безпосередня небезпека минула, однак попередили, що ситуація залишається непередбачуваною. 

При цьому представники місцевої влади заявили журналістам, що провести евакуацію було "непростим", але правильним рішенням.

Як повідомляв Укрінформ, спочатку місцева влада ухвалила рішення про евакуацію 130 тис. людей через аварійну ситуацію на греблі в північній Каліфорнії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-