Шидло почувається добре, але ще на кілька днів залишиться у шпиталі

Шидло почувається добре, але ще на кілька днів залишиться у шпиталі

Укрінформ
Глава польського уряду Беата Шидло після ДТП, що трапилося у п'ятницю ввечері, може залишатися у шпиталі ще упродовж кількох днів. Остаточне рішення про це прийматимуть лікарі шпиталю.

Про це Шидло особисто повідомила у телефонній розмові журналісту програми “Новини” на телеканалі TVP1, передає кореспондент Укрінформу.

“Я розраховую на те, що рішення у справі залишення мною шпиталю буде прийнято упродовж кількох днів”,- заявила Шидло.

За словами польського прем'єра, вона почувається “справді добре”. Прем'єр  зазначила, що сильно не постраждала в ДТП, оскільки добре спрацювали ремені безпеки.

Прем'єр-міністр РП наголосила, що вона могла б залишити шпиталь вже зараз, але остаточне рішення прийматимуть лікарі.

Шидло повідомила, що за останні два дні вона відчуває сильну підтримку як від співгромадян, так і колег з-за кордону. Зокрема, слова підтримки вона особисто отримала від канцлера ФРН Ангели Меркель та британського прем'єра Терези Мей.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю під час пересування в місті Освенцім на півдні Польщі урядової колони, 21-річний водій автомобіля Fiat Cinquecento пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи вліво, в'їхав у другий, в якому перебувала прем'єр. Намагаючись уникнути ДТП водій прем'єрського автомобіля різко вивернув кермо і в'їхав у дерево. В результаті до шпиталю потрапили Шидло, начальник її охорони та водій автомобіля прем'єра.

Прокуратура висунула звинувачення водію автомобіля Fiat у спричиненні ДТП. Польська парламентська опозиція (партії “Громадянська платформа” і “Сучасна”) повідомили, що нададуть водію юридичну допомогу, оскільки вважають звинувачення на його адресу передчасними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-