Вибори у Німеччині: у федеральних зборах почалось голосування

Вибори у Німеччині: у федеральних зборах почалось голосування

Фото
Укрінформ
У залі для пленарних засідань берлінського Рейхстагу у неділю, 12 лютого, розпочали роботу Федеральні збори, які мають обрати нового президента ФРН. Розпочалось голосування.

Засідання відкрив голова Бундестагу Норберт Ламмерт (Norbert Lammert). Він має пояснити делегатам зборів процедуру голосування та назвати імена п'яти кандидатів на посаду федерального президента, повідомляє DW.

"Федеральні збори в неділю, 12 лютого, приступили в Берліні до голосування з обрання президента ФРН. Імена делегатів зборів називаються в алфавітному порядку, після чого вони проходять в кабінки для голосування. При пред'явленні спеціального посвідчення виборщики їм надається виборчий бюлетень, який належить заповнити в кабінці, вкласти в конверт і вкинути в скриньку для голосування", - йдеться в повідомленні.

На президентську посаду претендують дослідник з Кельна Крістоф Буттервее, якого висунула Ліва партія, популярний юрист, актор та телеведучий Александер Гольд від партії "Вільні виборці", віце-голова "Альтернативи для Німеччини" Альбрехт Глазер, висуванець "піратів" Енгельберт Зоннеборн та екс-міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр, кандидатуру якого підтримали як Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), так і консервативний блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), а також Вільна демократична партія.

Спостерігачі не сумніваються в перемозі Штайнмаєра. Невдовзі у пленарній залі розпочнеться процедура голосування.

Як повідомляв Укрінформ, вибори у Німеччині непрямі, долю п'яти кандидатів вирішить  колегія виборців, яка складається з 1260 осіб: половина - члени бундестагу й половина - представники 16 федеральних земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-