У США тривають рейди на нелегалів

У США тривають рейди на нелегалів

Фото
Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань США повідомило про затримання 160 осіб в шести американських округах протягом тижня в рамках рейдів на нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє CBS Los Angeles.

Зазначається, що арешти проводила Імміграційна і митна поліція США з понеділка по п'ятницю.

Чиновники міграційної служби підтвердили, що на цьому тижні агенти провели обшуки будинків і робочих місць в Атланті, Чикаго, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, штатах Північна Кароліна і Південна Кароліна.

Більшість затриманих були заарештовані переважно у своїх будинках у регіоні Лос-Анджелеса.

Як повідомляється, зі 160 заарештованих близько 150 осіб мали кримінальне минуле, ще п'ятеро або були раніше депортовані, або отримали «постанову про депортацію». Багато заарештованих мали судимості за "серйозні або насильницькі злочини", включаючи сексуальні злочини і напади на дітей.

Водночас The Washington Post пише, що "рейди були спрямовані проти відомих (правоохоронцям – ред.) злочинців, але попадалися також іммігранти без кримінального бекграунду, що явно відрізняється від аналогічних правоохоронних рейдів часів адміністрації Обами".

Активісти-правозахисники побоюються, що ці рейди є наслідком посилення заходів з депортації іммігрантів при адміністрації Трампа.

Натомість, у Міністерстві внутрішньої безпеки, що здійснює нагляд за імміграцією та митним контролем, назвали ці зусилля "звичайними" правоохоронними заходами у сфері імміграції. При цьому було підтверджено, що під час рейдів, які проводилися з понеділка до обіду п'ятниці, були затримані іммігранти без документів з десятка країн Латинської Америки.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що може видати новий міграційний указ після того, як апеляційний суд у Сан-Франциско визнав законним тимчасове призупинення першого указу про заборону на в'їзд до країни громадян семи держав, населених переважно мусульманами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-