Трамп може видати новий міграційний указ замість заблокованого

Трамп може видати новий міграційний указ замість заблокованого

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що може видати новий міграційний указ після того, як апеляційний суд у Сан-Франциско визнав законним тимчасове призупинення першого указу про заборону на в'їзд до країни громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Про це повідомляє NBC News

"На жаль, у законодавчому плані це потребує часу... Однак ми переможемо", - сказав Трамп, додавши: "У нас також є велика кількість інших варіантів. Зокрема, у понеділок зареєструвати новий указ".

На запитання про те, чи будуть внесені в оновлений указ якісь зміни, Трамп відповів: "Незначні".

Як повідомлялося раніше, команда юристів Білого дому працює над тим, щоб внести корективи у перший президентський указ, що дозволило би йому подолати законодавчі бар'єри. 

Робота розпочалась за кілька днів до винесення апеляційним судом у Сан-Франциско постанови щодо першого указу. Водночас прес-секретар Білого дому Шон Спайсер зазначив, що "розглядаються всі опції", включаючи звернення до Верховного суду США.

27 січня Трамп підписав указ про заборону в'їзду до США протягом найближчих 90 днів громадян семи держав - Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену. Пізніше Федеральний суд у Сіетлі (штат Вашингтон) постановив накласти тимчасову заборону у масштабах усієї країни на виконання положень документа.

9 лютого при перегляді скарги міністерства юстиції США апеляційний суд у Сан-Франциско залишив рішення сіетльського суду в силі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-