Північний схід США - у сніговому полоні, скасовані 3 тисячі авіарейсів

Північний схід США - у сніговому полоні, скасовані 3 тисячі авіарейсів

Укрінформ
Зимовий циклон обрушився на північну частину атлантичного узбережжя Сполучених Штатів, охопивши територію від штату Мен до Меріленду.

Внаслідок негоди скасовано майже 3 тисячі авіарейсів, повідомило в четвер центральне видання USA Today.

"Лише в аеропортах Нью-Йорка були зупинені понад 1,7 авіарейсів", - йдеться в повідомленні. 

У місто виїхало понад 2,3 тис. одиниць спеціальної техніки – розкидачів соляних сумішей та грейдерів – для боротьби з наслідками снігопаду. Мер міста Білл де Блазіо порадив жителям користуватися виключно громадським транспортом з метою уникнення заторів на дорогах.

Губернатор штату Нью-Йорк попередив мешканців про необхідність планування своїх поїздок заздалегідь та при можливості – їх уникнення. 

В інших штатах подібна ситуація. Зокрема, в Бостоні (штат Массачусетс) міська влада заявила, що готова до опадів (прогнозують, що їх випаде до 15 дюймів, тобто 38 см). У цьому місті на вулиці виведено 600 одиниць спеціальної техніки.

Очікуються значні ускладнення для пересування автомобілів однією з головних автотранспортних артерій, що проходить через усі штати вздовж узбережжя  – швидкісною автострадою І-95. Під небезпекою "снігових пасток" опинилися, зокрема, ділянки від Філадельфії до Нью-Йорка й далі до Бостона. Синоптики попереджають, що в окремих районах випаде до 45 см опадів.

Місцева влада в кількох штатах оголосила про припинення роботи шкіл та державних установ у четвер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-