Завдяки Трампу американці знову цінують незалежну пресу - ЗМІ

Завдяки Трампу американці знову цінують незалежну пресу - ЗМІ

Укрінформ
Випади нового президента США Дональда Трампа на адресу мас-медіа призвели до того, що вперше за останні роки у традиційних американських ЗМІ зросла кількість читачів.

Газети, радіостанції і телекомпанії фіксували зростання своїх рейтингів ще під час передвиборної кампанії в 2016 році, однак цей тренд продовжився і після інавгурації Трампа, повідомляє AFP.

Крім того, все більше глядачів і читачів готові платити за роботу журналістів. Після того як Трамп назвав CNN "постачальником фейкових новин", кількість глядачів цієї телекомпанії тільки за один тиждень в січні зросла на 94 відсотки, зазначає далі агентство. Газета The New York Times повідомила, що в четвертому кварталі 2016 року у її онлайн-видання з'явилося 300 тисяч нових передплатників.

Експерти пояснюють таку тенденцію тим, що багато американців нині усвідомлюють цінність незалежної журналістики. "Від своїх абонентів ми чуємо про те, що існує сильна потреба у фактах і правді. Тому вони звертаються до тих, кого вони вважають хорошими брендами і достовірними джерелами", - заявив Ден Шауб з медіагрупи McClatchy.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-