Митниця США знову дозволила в'їзд громадянам мусульманських країн

Митниця США знову дозволила в'їзд громадянам мусульманських країн

Укрінформ
Американська митно-прикордонна служба повідомила авіакомпаніям, що громадян семи мусульманських країн можна допускати на рейси до США.

Про це повідомляє українська служба BBC.

Зазначається, що в авіакомпанії Qatar Airways у відповідь заявили, що негайно починають допускати пасажирів на борт. Компанія Air France також заявила, що відновлює перевезення громадян, на яких поширюється дія указу Трампа.

Згідно з рішенням митної служби, громадяни семи мусульманських країн, про яких йшла мова в президентському розпорядженні Дональда Трампа, зможуть перетнути кордон США відповідно до наявних у них документів (діючі візи або грін-карти).

Про рішення митної служби стало відомо за кілька годин після того, як федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію міграційного указу Трампа.

Трохи пізніше в Білому домі повідомили про намір мін'юсту оскаржити це рішення. У відомстві назвали міграційний указ Трампа правомірним і доцільним.

З моменту видання указу анулювали близько 100 тисяч уже виданих американських віз. Водночас офіційні особи США зазначали, що всі мігранти з постійним дозволом на проживання безперешкодно в'їжджають до країни.

Указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, Дональд Трамп підписав 27 січня.

90-денна заборона на в'їзд до Сполучених Штатів стосувалась громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії.

Також припинили на невизначений термін прийом сирійських біженців. Програма прийому біженців з інших країн заморожена на 120 днів.

Указ Трампа спровокував хаос в міжнародних аеропортах США. Людям з діючими візами, які вже прибули до країни, відмовляли в перетині кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-