Суд призупинив дію міграційного указу Трампа, у мін’юсті обіцяють оскарження

Суд призупинив дію міграційного указу Трампа, у мін’юсті обіцяють оскарження

Укрінформ
Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа, в якому той розпорядився припинити прийом біженців і видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Про це повідомляє BBC.

Дію указу зупинено по всій країні до того часу, поки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вона вимагає визнати основні положення указу неконституційними і скасувати його.

Прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон, коментуючи рішення призупинити дію указу, назвав його свідченням торжества закону в США. Він додав, що тепер люди, що потрапили під дію указу, знову зможуть звертатися за візами.

На його думку, указ порушує положення американської конституції про рівність перед законом, право за свободу віросповідання, право на справедливий судовий розгляд і закони про імміграцію.

Мін'юст США пообіцяв найближчим часом оскаржити рішення федерального судді в Сіетлі.

"Указ президента ми вважаємо правомірним і доцільним", - йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера.

Укази Трампа націлені на захист США, а президент має конституційне право і обов'язок захищати американців", підкреслили у Білому домі.

Як повідомлялося, згідно з указом Трампа на 90 днів припиняється видача дозволів на імміграцію в США жителям країн, "причетних до тероризму", - Сирії, Ємену, Судану, Сомалі, Іраку, Ірану і Лівії. Також повністю припиняється прийом сирійських біженців на невизначений період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-