У Румунії не припиняються протести: поліції несуть квіти

У Румунії не припиняються протести: поліції несуть квіти

Укрінформ
Близько сорока тисяч громадян зібралися у четвер увечері у Бухаресті на акцію протесту перед будівлею уряду Румунії, вимагаючи відставки Кабінету міністрів і скасування постанов про помилування й про внесення змін у кримінальне законодавство.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжимо наші акції протесту, поки уряд і керівники правлячої коаліції не прислухаються до наших вимог", - заявив один з протестуючих.

Після вчорашніх інцидентів, коли група агресивно налаштованих молодих людей почала закидати поліцейських пляшками і петардами, маніфестанти прийшли сьогодні на мітинг з квітами для поліцейських. Поліцейські, у свою чергу, вручають квіти медикам з карет швидкої медичної допомоги або жінкам, які прийшли на мітинг.

У мітингуючих у руках плакати з написами "Відставка!", "Пам'ятайте, країна не лише ваша, а й наша!», "Злодії мають сидіти у в'язницях, а не бути помилувані!».

Напередодні в аналогічних маніфестаціях по усій Румунії взяли участь понад 200 тисяч громадян. Більшість учасників акцій протесту, які проходять по всій країні, переконана, що урядовими постановами у Румунії фактично узаконюється корупція і хабарництво.

Як повідомлялося, двома днями раніше уряд Румунії затвердив постанови про помилування й про внесення змін  кримінальне законодавство.

Згідно з однією з постанов, державного чиновника не можна притягати до кримінальної відповідальності, якщо завданий ним збиток не перевищує суму в 50 тисяч євро.

Відповідно до іншої постанови, помилуванню підлягають в'язні, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знята також судимість і із засуджених до умовних тюремних термінів.

Прем'єр-міністр Румунії Сорин Гріндяну заявив, що не має наміру подати у відставку, а згадані постанови не будуть скасовані.

У четвер, 2 лютого, стало відомо, що через прийняття урядових постанов подав у відставку міністр у справах підприємництва Флорін Жіану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-