Америку охопили тисячні акції протестів

Америку охопили тисячні акції протестів

Укрінформ
Тисячні акції протестів охопили Сполучені Штати в неділю, учасники яких категорично засуджували політику президента Трампа щодо заборони на в'їзд громадянам семи мусульманських країн та вимагали скасування цього указу.

Про це пише американське видання USA Today.

"Протестувальники рухалися, викрикували гасла й розмахували плакатами в містах по всій країні в неділю", - йдеться в повідомленні.

Люди виступали за припинення дії указу президента Трампа, який заборонив в'їзд до Сполучених Штатів громадян семи країн з переважно мусульманським населенням.

"Протести пройшли в неділю в Бостоні, Філадельфії, Нью-Йорку, Вашингтоні, Лос-Анджелесі та інших містах, залучивши тисячі людей", - зазначає видання. Крім центральних вулиць американських міст люди пікетували аеропорти по всій країні.

Зокрема, в Вашингтоні тисячі людей зібралися й пройшли маршем повз Білий дім. У Нью-Йорку мер Білл де Блазіо приєднався до акції, яка пройшла під гаслом "За цінності нашого міста".

Тисячі демонстрантів зібралися в міжнародному аеропорту Лос-Анджелеса, куди були також спрямовані озброєні загони поліції. Там же відбувся мітинг невеликої кількості прихильників Трампа, втім вони залишились стояти на вулиці з американськими прапорами та гучномовцями.

Тисячі людей вийшли на вулиці Бостона на акцію, спрямовану на захист представників інших національностей в Америці. Протести охопили також аеропорти в Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго, Сан-Франциско.

Як пише The Washington Post, сотні юристів приєдналися до акцій в аеропортах для того, щоб надати безкоштовну юридичну підтримку людям, яким загрожують нововведені обмеження.

Це стало частиною акції підтримки в соціальних мережах, що виникла після підписання указу.

Як повідомляв Укрінформ, сам Трамп пояснив своє рішення тим, що все робиться з метою зміцнення безпеки американських громадян. Він також зауважив, перейняв цю ідею у попередника – президента Обами – та звинуватив ЗМІ в неправильному трактуванні його намірів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-