Трамп пояснив свій указ про обмеження в'їзду для громадян семи країн

Трамп пояснив свій указ про обмеження в'їзду для громадян семи країн

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що залишається вірним принципам вільної Америки для всіх, хто уникає гноблення, та вкотре звинуватив ЗМІ в тому, що його ініціативи неправильно тлумачаться.

Про це йдеться в заяві президента, поширеній у неділю Білим домом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Америка – горда нація іммігрантів, і ми продовжуватимемо виявляти співчуття до тих, хто втікає від гноблення. Але ми будемо робити це, захищаючи водночас наших власних громадян і кордони", - йдеться в документі.

Америка завжди була землею для вільних і домом для хоробрих. "Ми будемо оберігати її свободу й безпеку, що знають засоби масової інформації, але уникають про це говорити",- наголосив президент.

Він підкреслив, що його політика "схожа на те, що робив президент Обама в 2011 році", коли заборонив візи для біженців з Іраку на термін до шести місяців. "Сім країн, вказані в розпорядженні – це ті самі країни, які раніше були визначені адміністрацією Обами в якості джерел терору", - наголосив Трамп.

Він підкреслив, що підписаний ним указ не є забороною для всіх мусульман, як "помилково називають" це ЗМІ. "Йдеться не про релігію, а про терор і збереження безпеки в нашій країні. Існує понад 40 різних країн у світі з переважним населенням мусульман, які не підпали під цей указ", - акцентував глава Білого дому.

Він пообіцяв відновити видачу віз для громадян усіх країн, як тільки буде досягнуто впевненості у застосуванні найбільш безпечної політики впродовж наступних 90 днів. "Я відчуваю величезне співчуття до людей, які потрапили в цю страшенну гуманітарну кризу в Сирії. Мій перший пріоритет завжди полягатиме в захисті і служінні нашій країні, але як президент я буду шукати шляхи, щоб допомогти всім тим, хто страждає", - підсумував президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-