Удар у відповідь: Іран заборонить в’їзд американцям

Удар у відповідь: Іран заборонить в’їзд американцям

Укрінформ
Іран вирішив закрити громадянам США в’їзд до країни у відповідь на рішення Вашингтону заборонити в’їзд до США усім іранцям.

Про це заявили у МЗС Ірану, передає Reuters.

«Поважаючи американців та розділяючи їх та ворожу політику уряду США, Іран застосовуватиме принцип взаємності до того часу, поки США не скасують образливі обмеження стосовно іранців», - зазначили в МЗС.

У відомстві назвали нещодавнє рішення США «подарунком екстремістам». «Обмеження на подорожі мусульман до Америки… є прямою образою ісламського світу загалом та іранського народу зокрема, та стануть великим подарунком екстремістам», - додали у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо: у п'ятницю президент США Дональд Трамп підписав указ, яким щонайменше на 90 днів заборонив громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену в’їзд до США. За словами самого Трампа, такий захід необхідний для того, аби запобігти приїзду до США ісламістів, у тому числі під виглядом біженців.

Reuters наголошує, що рішення Трампа унеможливить візити до США родичів та членів родин понад мільйону американців іранського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-