Громадян сімох країн перестали пускати на авіарейси до США

Громадян сімох країн перестали пускати на авіарейси до США

Укрінформ
Жителі семи країн з переважно мусульманським населенням, яким президент США Дональд Трамп розпорядився припинити видачу віз, зіткнулися з відмовами при купівлі квитків до США.

Як повідомляє Франс-прес з посиланням на коментарі туристичних агентств, ряд авіакомпаній відмовилися від перевезення в США громадян Ірану.

За даними агентства, авіакомпанії Etihad Airways, Emirates і Turkish Airlines попросили туристичні агентства не продавати квитки в США іранцям, а також заборонити посадку на рейси до США навіть тим громадянам Ірану, у кого є американська віза.

Авіакомпанія Qatar Airways повідомила своїм пасажирам з сімох зазначених в указі Трампа країн, що вони повинні відмовитися від польоту в США, якщо у них немає виду на проживання в США (грін-карти) або дипломатичної візи. Ці країни - Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі і Судан.

Пізніше стало відомо, що розпорядження президента Трампа розповсюджується і на власників грін-карти, якщо вони є громадянами цих країн.

Reuters з посиланням на джерела в аеропорту Каїра повідомив, що авіакомпанія EgyptAir в суботу не пустили на борт літака, що летить у Нью-Йорк, п'ять громадян Іраку та одного громадянина Ємену. За даними джерела, відмова в польоті пов'язана з указом Трампа.

Трамп заявляв, що такий захід необхідний для того, щоб запобігти приїзду ісламістів в США, в тому числі під виглядом біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-